Powrót

Burger z kaszanką

Składniki

Składniki:

  • 150 g Serka śmietankowego Twój Smak
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 20 g chrzanu
  • 1 jabłko
  • 1 bułka z sezamem
  • 100 g kaszanki
  • 30 g cebuli
  • 30 g purée z czarnej porzeczki
  • 1 jajko
  • 80 g bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz do smaku
  • majeranek świeży do smaku
  • sałata do dekoracji

Składniki na sos:

  • 40 g Śmietany 18% z Piątnicy
  • 20 g Serka śmietankowego do sushi z Piątnicy
  • świeżo tarty chrzan do smaku
  • sól, pieprz do smaku
Użyty produkt:
Śmietana 18%
z Piątnicy
Użyty produkt:
Serek Twój Smak
z Piątnicy
Użyty produkt:
Serek do sushi
z Piątnicy

Przygotowanie

Krok 1

Serek śmietankowy Twój Smak z Piątnicy wymieszaj z chrzanem i musztardą francuską, uformuj okrągły „kotlet” i zamroź.

Krok 2

Następnie wypanieruj go w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i usmaż na głębokim tłuszczu.

Krok 3

Bułkę przekrój na pół i opiecz na grillu.

Krok 4

Jabłko upiecz w piecu w temp. 220 st. C, następnie zmiksuj na gładkie purée.

Krok 5

Kaszankę podsmaż razem z cebulą na maśle, dodaj odrobinę purée z czarnej porzeczki.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem i świeżym majerankiem.

Krok 7

Zrób sos: Śmietanę 18% z Piątnicy i Serek śmietankowy do sushi z Piątnicy zmiksuj, dodaj świeży chrzan i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 8

Zgrillowane bułki posmaruj sosem i złóż burgera.

Sprawdź podobne przepisy

Gnocchi buraczane z serkiem i kwaśną śmietaną
Pierogi leniwe z malinami, espumą malinową i chipsem
Dymiony pstrąg z rukwią wodną