Powrót

Egzotyczna pasta z mango

Danie
wegetariańskie

Składniki

  • 350 g Serka śmietankowego Twój Smak z Piątnicy
  • 400 g mango
  • 200 g awokado Hass
  • 2 łyżki Śmietany 18% z Piątnicy
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • 10 g prażonego czarnego sezamu
  • 60 g pasty Harissa
  • 20 ml syropu klonowego
  • sól, pieprz
Użyty produkt:
Serek Twój Smak
z Piątnicy

Przygotowanie

Krok 1
Mango pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Awokado obierz i rozgnieć widelcem.

Krok 3
Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj wszystko ze sobą.

Sprawdź podobne przepisy

kanapka z pastą dyniową z curry
Pasta dyniowa z nutą curry
Aromatyczna pasta z pieczoną papryką
Pasta żurawinowa z kaczką